Kuntatekniikka 3/2019 Satelliittipaikannus

Kuntatekniikka -lehti kirjoitti 3/2019 numerossaan vesijohtovuotojen paikannuksesta satelliittien avulla näin:

”Avaruudesta näkee isommalla keilalla maan pintaa – myös vesovuotoja. UTILIS-yrityksen kehittämässä teknologiassa satelliittikuvalla voidaan yhdellä kertaa paikantaa useita satoja kilometrejä vesijohtoverkoston vuotokohtia. Satelliittipaikannus on säästä, liikenteestä, vuorokaudenajasta, putkimateriaalista ja maaperän laadusta riippumaton.

Vuotokohtien paikantaminen helpottaa vesilaitoksen resurssien kohdentamista kriittisiin vuotokohteisiin. Toteutetuissa projekteissa on löydetty myös vuotokohtia, jotka muutoin olisivat jääneet piiloon. UTILIS ja RE4MGlobal solmivat maaliskuussa yhteistyösopimuksen Suomeen ja Baltiaan. Lisätietoja: http://www.re4mglobal.com.”

RE4MGlobal toteuttaa Sujutekin kanssa yhteistyössä Suomen ensimmäisen satelliittipaikannuksen PILOTTIHANKKEEN heinä-elokuussa 2019 HSY:n kanssa.

Artikkelin, jossa vertaillaan rinnakkain perinteistä ja satelliittiteknologiapaikannusta vesivuodoissa ja joka julkaistiin Water Efficiency -lehden numerossa 1-2/2019, voit lukea tästä linkistä.

Jos olet kiinnostunut asiasta, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Samalla toivotan asiakkailleni, yhteistyökumppaneilleni ja teille kaikille oikein hyvää ja rentouttavaa kesää!

Riitta Virtanen / RE4MGlobal Oy, tj. / riitta.virtanen at re4m.fi